Україна і космос - нероздільні!

2021-04-12

/Files/images/колаж.jpg Адміністрація закладу

12 квітня все людство відзначає Всесвітній день авіації і космонавтики. Це свято виникло на честь першого польоту людини у космос.

Першим, хто додумався використати ракети для польоту людини у космос, був українець Микола Кибальчич, а житомирянин Сергій Корольов проявив себе як видатний український вчений і конструктор, чия ракета 12 квітня 1961 року виведе у космос першу людину планети.

Саме цього дня старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» здійснив орбітальный політ навколо Землі, який тривав 108 хвилин.

Перший українць у космосі – Павло Попович. Він побував там ще у серпні 1962 року та у липні 1974 року.

У листопаді-грудні 1997 року відбувся перший політ у космос українця (саме з незалежної України) – Леоніда Каденюка на космічному кораблі «Колумбія». Космонавти побували в космосі понад 15 діб. Під час цього польоту за межами нашої планети побували український прапор та тризуб, а також пролунав Гімн України.

В 2017 році перший космонавт незалежної України відвідав молодь Березанської ОТГ та мав цікаві дискурси з представниками Молодіжного банку ініціатив.

За роки незалежності Україна впевнено посіла своє місце серед провідних космічних держав світу.

А ви бажаєте бути космонавтом? Учні нашого закладу мріють, діють та дивують своїм дорослим світоглядом!

Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi