• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови та світової літератури

Тиждень української мови та світової літератури

2013-03-15

Є якась символічність у тому, що Шевченківські дні - це час провесни, коли матінка-природа пробуджується до життя. І день народження, і день смерті поета стоять поряд, замикаються в одне коло і творять один цикл - символ вічності.

З метою популяризації творчості Кобзаря, виховання шани до рідного слова та художньої спадщини Тараса Григоровича Шевченка в Садовій ЗОШ І-ІІІ ступенів в рамках тижня української мови та світової літератури відбувся літературно-інтелектуальний конкурс-змагання "У вінку Кобзаря".

І артистизм ведучих, і музичне оформлення вечора додавало учасникам натхнення, рішучості під час конкурсних змагань.

Тільки подолавши шість етапів ("Юний шевченкознавець", "Редактор", "Уважний читач", "Юний поет", "Декламатор", "Актор") можна було одержати перемогу. Крім того, ще й капітани повинні були взяти уявне інтерв'ю у самого Кобзаря. У конкурсі взяли участь 24 учні 5-11 класів.

Переможцям члени журі (Прокопець Л. Ф., Денисенко Г. Г. та Шиміна Г.А.) визнали команду "Нащадки Шевченка", друге місце здобули члени команди "Шевченкознавці" і третє - "Кобзарята".

Звання "Кращий шевченкознавець" виборов восьмикласник Гученко Андрй, "Кращий декламатор" - семикласник Шаринок Євгеній і "Кращий актор" - одинадцятикласниця Яценко Ірина та десятикласниця Кузьменко Євгенія.

Хочеться висловити особливу подяку ведучим вечора - семикласникам Моляр Олександрі та Каракоші Богдану і відповідальному за музичне оформлення учню 11-го класу Грію Володимиру.

Лябук Н. Д.

Вчитель української мови та літерартури

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi